Fotogravură

1. Cum trebuie să arate fotografiile?

Calitatea fotogravurii depinde cel mai mult de calitatea fotografiei. O imagine cu o rezoluție mică și contraste slabe va avea rezultate mai puțin satisfăcătoare decât o imagine cu o rezoluție mare și contraste puternice. Orice imagine poate fi îmbunătățită pe calculator dar doar în anumite limite.

2. Pe ce materiale se poate fotograva cu laser?

Materialele pe care se poate fotograva includ granitul, lemnul, pielea sau metalul.

Granitul pe care se pot obține cele mai bune reprezentări este cel denumit „negru absolut”. Lemnul recomandat de noi pentru fotogravură este arțar dar se poate folosi arin sau cireș de culoare deschisă. Fotogravura pe piele se poate executa în condiții bune doar pe o piele de culoare deschisă.

3. Ce dimensiuni va putea avea fotografia gravată?

În cazul în care placa are o grosime mai mică sau egală cu 2 cm, dimensiunile pe care se poate fotograva vor fi de 120 x 300 cm. În cazul în care placa sau monumentul funerar au o grosime mai mare de 2 cm, suprafața pe care putem fotograva este de 90 x 120 cm.

Gravură/ Debitare

1. Pe ce materiale se poate grava cu laser/ ce materiale pot fi debitate cu laser?

Gravura cu laser se poate executa pe o gamă largă de materiale: lemn, metal, sticlă, cauciuc, plexiglass, piele, piatră, textile etc.

Anumite materiale, în funcție de grosimea lor, pot fi debitate utilizând fascicul laser. Materialele ce nu pot fi debitate cu utilajul nostru laser sunt piatra, metalul și sticla. Pentru acestea se vor folosi alte metode, mecanice sau computerizate, (Router CNC) în funcție de rezultatul așteptat.

Machetare de Arhitectură

1. Care sunt etapele executării unei machete?

I. Avem nevoie de un plan la scară și de orice alte reprezentări grafice disponibile ale clădirii în cauză (vederi/ secțiuni/ perspective) .

II. Se va stabili dimensiunea machetei și gradul detaliilor.

III. Se va stabili prețul și timpul de execuție.

IV. Se va încheia un contract de prestări servicii și se va încasa un avans.

V. Se va face predarea machetei în termenul stabilit în contract.

2. Ce materiale pot fi folosite?

Se va folosi orice material necesar pentru o cât mai fidelă reprezentare a obiectului arhitectural. Putem prelucra metal, lemn, sticlă, materiale plastice etc.