mobilier
Dintre materialele pe care le-am folosit de-a lungul timpului, prefer să lucrez lemnul. Am făcut o pasiune (cine n-ar face dacă ar avea ocazia?) pentru stereotomie și tehnologia îmbinărilor „tradiționale”, prin care se realizau în trecut piesele de mobilier. Folosesc cu plăcere unelte similare cu ale vechilor tâmplari vestici sau japonezi. Lemnul , substanță organică ce conține în textura lui povestea unei lumi inimaginabil de vechi, utilizat cu măsură și pricepere, se transformă în obiecte practice, frumoase și trainice.
Patul Alexandrei
Patul lui Iulian
Construit din arțar canadian, cu elementele verticale ale tăbliilor din mahon.
Am petrecut multe ore la proiectarea acestui obiect minunat, la modelarea componentelor verticale – toate curbate- și la finisarea tăbliilor biconcave.
Biroul lui Giorgis
A fost, în cazul acesta, nevoie de o abordare neobișnuită a ancorării carcaselor de structura biroului, pentru a le face demontabile. În rest, totul a fost îmbinat în mod „tradițional” prin cepi/pene și cozi de rândunică.
În cazul carcaselor, cozile de rândunică au fost lăsate la vedere, având și un rol decorativ. La fețele sertarelor s-au folosit îmbinări semi-ascunse.
Lemnul de iroko contrastează cu lemnul de cireș și cu lateralele sertarelor – construite din abaki.
În afara frezării tăbliei și a tăierii formei ușor curbate a blatului – unde am folosit mașina automată – am lucrat totul manual, la fierăstrău de mână, dălți și rindele.